Recenzija: Crysis 3

Crysis 3 je duboka priča o prodajnom predstavniku najvećeg zastupnika kosilica u Sjedinjenim Američkim Državama.

Glavni lik je crnac. To je bitno spomenuti ako su čitatelji igrali ranije nastavke spomenutog serijala. Naime, nepisano je pravilo svakog američkog blockbustera, bilo filma ili igre, da crnac prije ili kasnije mora umrijeti. No, Crytek je iz njemačke, a oni imaju poprilično stroge zakone o rasizmu i antisemitizmu. Stoga, glavni lik, nazvan Prophet (po naški prorok), u prvom nastavku je kao svaki crnac umro. Pa je oživio. Pa je u drugom opet umro, čisto da zadovolji kvotu umirućih crnaca po nastavku. Sad u trećem je i dalje mrtav, ali je opet živ. Nešto kao živi mrtvac, vampir ili zombi ili jednostavno živo-mrtvi-crnac. Sva sreća da prorok nije crni židov, iako mu tako ime sugerira, jer bi Crytek vjerojatno iz Njemačke bio deportiran natrag u Tursku od kud su i došli. Sva sreća.

No da se vratimo na kosilice. Uz spomenutu ekonomsku krizu koja je zadesila Sjedinjene Američke Države, morala se dogoditi još jedna pizdarija. Naime, svemirci su napali zemlju i kud će piknuti ako ne u govno, drito posred New Yorka. Kako prorok kosilice prodaje isključivo preko provizije, promet mu je značajno pao. Svemirci ubijaju sve i svakog, pa kome će onda prodati kosilicu kad se ta kurčina za rezanje trave čuje na kilometre. U tom trenutku prorok odlučuje prodati kosilice jedinim potencijalnim kupcima na planeti, odnosno svemircima. Dođe on pred nekog predsjednika svemiraca i pita oćete kupiti kosilicu, budem napravio prezentaciju i pizdarije. Naime, prije kosilica je prorok bio distributer posuđa koji sam radi invaziju u kućanstva i pokušava starim babama uvaliti posuđe u iznosima od nekoliko tisuća Eura, tako da u ogromni lonac na više katova kuha povrć, šunku, pa tu i tamo čak i bijeli veš. Svi smo upoznati s takvim prorocima.

xy

Trava. Zorni prikaz 98% scenografije i raznolikosti igre.

No, što je bilo. Svemirac njega po kratkom postupku odjebe i veli da nisu oni tu radi kosilica, nego radi invazije, i da na njihovom planetu nema trave za kositi. Prorok, poznat po svom agresivnom pristupu marketingu, pod svaku cijenu želi uvaliti kosilicu. Najnoviji model s dvotaktnim motorom s unutarnjim izgaranjem. To će napraviti tako da će se šuljati kroz travu i ubijati svemirce, a njima će prodati priču da ako redovito ne kose travu, da se zmije zavuku u tu samorastuću pizdariju i da ih ujedu tu i tamo. I tako traje igra, igrač ide kroz travu i ubija nekakve svemirce. Onda uđe u drugu travu, pa preko jezera u treću travu. Uglavnom je sve puno trave i trava je glavni aspekt igre. Dalje u priči, da vam odmah sjebem igru, svemircima dopizdi da ih zmije kao grizu, bog ih jeba, pa odluče osnovati komisiju za uređenje javnih površina i gradskih parkova. Prorok vidi da je marketing šuljanja uspio i na kraju igre im uvali deset modela najskupljih kosilica s rabatom od 10%, obračunatom u devizi po kupovnom tečaju (One koje se voze ko mali traktori, uglavnom znate one jebačke pizdarije za 2000 Eura iz kataloga obližnjeg trgovačkog centra koji prodaje sve od školskog pribora, smrznutog mesa, poklopaca za zahod i spomenutih traktora. E to. Rula.).

Navodno je grafika u Crysisu 3 dobra. To ne znam. Od trave je nikad nisam vidio.

Uglavnom, igra je smeće.

Ocjena:

 05

Ambrozija. Baš kao i EA-ove pucačine, to sranje redovito nikne iz zemlje svake godine i jedino što izaziva je alergija.

Jedna misao o “Recenzija: Crysis 3

Komentiraj